Advies nodig? Bel: 0655063882

Werknemersverzekeringen. WW, WIA, WAZO... Waar heeft u recht op ?

contact

Arbeidsongeschikt of werkloos?

Bent u langdurig arbeidsongeschikt en heeft u geen recht meer op salaris? Of bent u ontslagen en werkloos? Dan heeft u mogelijk recht op een WIA of WW uitkering. Deze uitkering is lager dan het salaris dat u verdiende. De hoogte van uw salaris en uw arbeidsverleden bepalen de hoogte en duur van uw uitkering. Bij een WIA uitkering wordt dat ook bepaald aan de hand van uw mate van arbeidsongeschiktheid.

WIA of WW aanvragen

Een WIA of WW uitkering vraagt u aan bij het UWV. De WW uitkering vraagt u aan als het einde van uw dienstverband nabij komt. U gaat daarvoor naar de site https://www.werk.nl/werkzoekenden. De WIA aanvraag krijgt u van het UWV toegestuurd als u bijna twee jaar arbeidsongeschikt bent. Op de website van het UWV is veek informatie over de WW en de WIA te vinden. Maar u mag natuurlijk ook contact opnemen met COVEON.  

Bezwaar maken

U heeft van het UWV een WIA of WW uitkering toegekend gekregen. Maar u twijfelt aan de juistheid ervan of u heeft vragen. Vindt u uw uitkering te laag? Of denkt u dat de mate van uw arbeidsongeschiktheid niet juist is vastgesteld? U kunt binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking bezwaar maken. Blijf niet met vragen zitten. COVEON is deskundig op het gebied van de WIA en de WW. COVEON kijkt met u mee en dient, als u dat wenst, namens u bezwaar in.

Neem contact op