Advies nodig? Bel: 0655063882

Naar de rechter. Altijd spannend. Maar soms kan het niet anders.

Contact

Naar de rechter

Wilt u het dienstverband beëindigen, anders dan na langdurige arbeidsongeschiktheid en bedrijfseconomische redenen, en komt u er samen niet uit? Dan gaat u naar de rechter. De rechter beoordeelt of de reden die u voorlegt voor ontslag, tot ontslag kan leiden. Als dat zo is, zal de rechter het dienstverband ontbinden. Als dat echter niet is, ontbindt de rechter het dienstverband niet.

Voor het beëindigen van het dienstverband is een volledig en goed onderbouwd dossier nodig. De rechter moet er echt van overtuigd worden dat het dienstverband niet langer in stand kan blijven.

Hoe bouwt u een goed dossier op ?  Waar moet u op letten ?

Belangrijke vragen voor zowel de werkgever als de werknemer. Want de meeste ontbindingen worden aangevraagd door de werkgever, maar de werknemer heeft deze mogelijkheid ook.

De rechter in hoger beroep

Heeft u bij het UWV om ontslag verzocht omdat medewerker langdurig arbeidsongeschikt is of vanwege bedrijfseconomische redenen? Maar heeft het UWV u geen ontslagvergunning verleend? Dan kan u de rechter vragen om de beslissing van het UWV te heroverwegen.

Ook als u zich niet kan vinden in de verkregen beschikking van de kantonrechter, kan u in hoger beroep gaan. Mogelijk krijgt u van de rechter in hoger beroep wel de beschikking die u wenst.

COVEON

Een goed dossier, een deskundig opgesteld verzoekschrift of verweerschrift en een goede vertegenwoordiging op de zitting. Erg belangrijk. Maar wie vertrouwt u dit toe? COVEON. Want COVEON is ervaren in gerechtelijke procedures en biedt u de rechtsbijstand die u nodig heeft. Pak de telefoon en bel of stuur een e-mail. We gaan gelijk aan de slag.     

 

Klik hier voor de contactpagina