Advies nodig? Bel: 0655063882

"Mijn werknemer functioneert niet"

"Mijn werkgever zegt dat ik niet functioneer" Wat te doen?

Contact

Disfunctioneren

Als de werkgever vindt dat de werknemer niet functioneert, is er sprake van disfunctioneren. De verwachtingen blijven achter. Of de werknemer voldoet niet aan de functie-eisen.

Knap vervelend, maar er is meestal geen sprake van opzet. De situatie roept wel allerlei vragen op.  Vanaf melk moment ging het niet goed meer? En waarom gaat het niet goed meer? Het kan zijn dat de functie niet langer passend is. Of dat er iets speelt wat het functioneren beïnvloedt.

Rol van de werkgever

Uw werknemer functioneert niet. Wat nu? U overlegt met uw werknemer. Samen stelt u een verbeterplan op. Verandert het functioneren desondanks niet en zijn de verwachtingen niet hoopvol, dan is verder overleg noodzakelijk. Is er misschien wat scholing nodig? Of is er intern een andere, meer passende, functie beschikbaar? Of is al het redelijke gedaan en is het tijd om afscheid te nemen. Dit kan via een vaststellingsovereenkomst of via de rechter.

Rol van de werknemer

Wat is uw rol als werknemer? Vindt u dat u niet goed functioneert? Kan het beter? Of er sprake is van disfunctioneren is vaak geen zwart/wit-verhaal. Feit is wel dat uw werkgever uw functioneren beoordeelt en in die zin bepaalt of u functioneert of niet. Kijk samen naar de mogelijkheden om tot verbetering te komen. 

COVEON

Met vragen over disfunctioneren bent u bij COVEON aan het goede adres. Of u nu werkgever of werknemer bent. Bel of mail voor een afspraak. 

 

Bel of mail voor een afspraak.